Instant Magazine

Contact details logo

Instant Magazine
Koelmalaan 350
1812 PS Alkmaar

Telefoon nr.: +31 (0)72 2600 072
E-mail adres: info@instantmagazine.com

In 2008 zijn we gestart met het ontwikkelen van custom online magazines. Als vervanging van gedrukte bladen. We ontwikkelden in die tijd nog in Flash en ActionScript. Schitterende magazines maar behoorlijk arbeidsintensief. Elk magazine kostte ons 150 tot 175 uur. Er kwam een vormgever aan te pas, een interaction designer, back-end developer, front-end developer, online marketeer, tekstschrijver, fotograaf en een projectmanager.

Responsive magazines

Met de komst van de iPad in 2010, die geen Flash ondersteunde, startten we onze zoektocht naar een alternatief in HTML5. Ook omdat we de magazines efficiƫnter en sneller wilden produceren. Vreemd genoeg konden we geen tool vinden die ook smartphones ondersteunde. Responsive webdesign was al behoorlijk vanzelfsprekend, maar responsive magazines dus niet. We besloten de tool zelf te gaan ontwikkelen.

User-friendly tool

Vanuit die gedachte is Instant Magazine geboren. Een super gebruiksvriendelijke tool voor het maken van browser magazines. Geen bladerbare pdf en geen app-magazine. Maar volledig responsive, gebaseerd op HTML5. De tool die we die in 2008 zelf hadden willen hebben, is sinds 2013 realiteit. En voortdurend maken we hem beter en krachtiger. Met onze editor kan iedereen nu in een middagje een online publicatie maken, zonder enige technische of grafische kennis. En de toepassingen zijn eindeloos. Van relatiemagazine, tot productbrochure, van jaarverslag tot whitepaper.