Goede doelen verdelen onderling € 54.000,00

De zon scheen volop tijdens het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza met prachtig weer, drie dagen een sfeervol en drukbezocht Waagplein, succesvolle optredens, een zeer geslaagde online veiling via BVA Auctions, met Vito als terechte winnaar van de Culinaire Award voor de tweede maal op rij en uiteindelijk een bedrag van € 54.000,00 voor de zeven goede doelen. De lat voor de 25ste editie van volgend jaar is door de JCI Alkmaar, organisator van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza, hoog gelegd. 

Vrijdagavond overhandigde Lex Verëll, CEO bij Nh1816, een cheque van € 10.000 aan de Mytylschool Bergen voor het racerunner project en een cheque van € 5.000 aan Stichting Achter de Duinen voor de zorg aan zes jongeren met een meervoudige beperking. Stichting Bureau Sterrenstof kreeg zaterdagavond eveneens een cheque van € 10.000 overhandigd voor hun kinderboek die de belevingswereld van (chronisch) zieke kinderen begrijpelijker maakt. Ook Stichting een Betere Start werd zaterdagavond gefêteerd met een cheque van € 4.000 voor hun project om in Oeganda de hoge moeder en kindersterfte terug te dringen. 

Lees meer »

Ruim 100 kavels: reizen, voetbalwedstrijden en –shirts, speelgoed, gadgets en kleding

Donderdag 10 september wordt de veiling via Nederlands grootste veilingwebsite BVA Auctions geopend. Met zeer uiteenlopende kavels als reizen naar o.a. Berlijn, speelgoed, BarrelQ’s, bakfietsen, maatpakken, wedstrijdshirts en zakelijke diensten interessant voor heel Nederland. BVA Auctions doneert  de veilingkosten, LeKo Expeditie vervoert alles gratis en daar bovenop zijn alle kavels gedoneerd door ondernemers en particulieren voor de veiling. Een online veiling waarbij de volledige opbrengst gaat naar de goede doelen van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza.
 
 
 
Vanaf zaterdag 05 september zijn de kavels te bezichtigen via www.bva-auctions. Om te bieden op de kavels dient een account te worden aangemaakt, waarna vanaf 10 september 17.00 uur biedingen kunnen worden geplaatst op de ruim 100 kavels. De veilingstukken sluiten uiterlijk zondag 13 september tijdens het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza.
Lees meer »

Amusetour als ideale kennismaking met deelnemende restaurants

De zaterdag van het Culinair Plaza wordt verrijkt met een amusetoer langs alle deelnemende restaurants aan het evenement. Middels een strippenkaart maken bezoekers op een smakelijke wijze kennis met de culinaire vermogens en verrassingen op het Waagplein zelf. Daarnaast maakt ook een écht Alkmaars product zijn rentree op het evenement: kaas. Restaurant De Fransman staat voor het eerst op het evenement en pakt logischerwijs uit met zijn kaasfondue-specialiteit.

De amusetour is alleen beschikbaar op de zaterdag van het culinaire evenement. Bezoekers moeten voor 17.00 uur het Waagplein betreden, de entree is inbegrepen in de tour. Bij de kassa ontvangt men de strippenkaart, waarna de culinaire rondreis kan beginnen. De amusetour is alleen geldig op zaterdag. Een entreekaart met amusetour kost 43,50 euro.

Foto: Entwined.nl

Lees meer »

Rob de Nijs, Shirma Rouse en Berget Lewis op Culinair Plaza

Alkmaar – ‘De beste zangeres van Nederland’ Berget Lewis is op vrijdagavond de eerste hoofdact in het uitgebreide entertainmentprogramma van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza. Een van Nederlands grootste chansonniers betreedt zaterdag het podium. Rob de Nijs is meer dan een halve eeuw zanger. En met haar waanzinnige stem komt zondag Shirma Rouse het culinaire evenement van een ‘soul-toetje’ voorzien.

Lees meer »

Samen culinair eten en drinken voor zes goede doelen

JCI Alkmaar, organisator van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza, ontving dit jaar flink wat verzoeken om steun vanuit uiteenlopende goede doelen. Uiteindelijk zijn er zes aansprekende projecten van evenzoveel goede doelen uitgekozen. Dit jaar staan Stichting Bureau Sterrenstof, Stichting Ons Huis, Klas op Wielen Alkmaar, Stichting ‘Achter de Duinen’, de Mytylschool Bergen en Stichting een Betere Start centraal.

De bijdrage die de goede doelen ontvangen is afhankelijk van de opbrengst van het Culinair Plaza. Tijdens het evenement worden er per avond twee goede doelen verrast met een donatie ter realisatie van hun doelstellingen.

Lees meer »

Organisatie Alkmaar Culinair Plaza 2015

Ieder jaar wordt er vanuit de JCI Alkmaar een team samengesteld die ervoor zorgt dat het Alkmaar Culinair Plaza weer het mooiste evenement van Alkmaar en omgeving wordt.

Foto: Ed van de Pol

Lees meer »

Start kaartverkoop voor smulfestijn

De kaartverkoop van de vierentwintigste editie van Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza is gestart op 1 juli. Via www.alkmaarculinairplaza.nl kunnen de liefhebbers van lekkere gerechten en smakelijke wijnen hun kaarten in de voorverkoop bestellen.

Lees meer »

Mooi resultaat voor de goede doelen

Het is inmiddels alweer een kleine 2 maanden geleden dat op het waagplein in Alkmaar het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza heeft plaatsgevonden. Afgelopen editie werden de opbrengsten voor de goede doelen weer op het plaza zelf uitgereikt. Hieronder een overzicht van alle cheques die zijn uitgekeerd,

Playing for Success Alkmaar en Jeugdcultuurfonds Alkmaar ontvingen beiden een donatie van €5000.

Lees meer »
Nh1816 Verzekeringen
Maaral Alkmaar
RCA B.V.
Holland Media Combinatie
't Hekeltje
Uniserver Internet B.V.
De Geus Bouw