Stichting Dionne

Contact details logo

Stichting Dionne
Korenbloemstraat 15
1817CH Alkmaar
T: 06-17 14 52 80
info@stichtingdionne.nl
www.stichtingdionne.nl

Stichting Dionne is een organisatie die hulp biedt in een praktische vorm. We denken niet mee, maar we doen mee! We bieden letterlijk een helpende hand.

Deze helpende hand bieden wij aan ouders/verzorgers van ernstig of langdurig zieke kinderen. Wat bijvoorbeeld als uw kind in het ziekenhuis belandt? U heeft wellicht nog meer kinderen en rent u rot tussen het ziekenhuis en de andere kinderen thuis…wie weet is er dan ook nog de hond die uitgelaten moet worden…de was moet opgevouwen, de aardappeltjes geschild. En als het lang duurt begint uw baas misschien ook nog wel te zeuren of u niet “gewoon”aan het werk kan. Maar uw leven is op dat moment niet meer gewoon.

Wij, van Stichting Dionne, weten uit eigen ervaring wat voor impact een ziek kind binnen het gezin kan hebben. Ook wanneer het zieke kind wel thuis woont. Het heeft niet alleen impact op u, maar ook op uw relatie en op uw eventuele andere kinderen. Daarnaast moet er ineens van alles geregeld worden. Soms moeten er een heleboel formulieren worden ingevuld, naast uw dagelijkse administratie, maar ook de zorg op zich kan fysiek zwaar zijn. Daarbij kan logischerwijs uw relatie en de aandacht voor broertjes en zusjes in het gezin er makkelijk bij in schieten. Gewoonweg omdat u niet nog harder kunt lopen dan u al doet. Gelukkig is de zorg voor uw zieke kind in de meeste gevallen wel goed geregeld in Nederland. Maar wie is er voor u? Kortom: u kunt wel een helpende hand gebruiken!

Wij zijn een stichting die zich onderscheidt, doordat we hulp op maat bieden. Wij bieden hulp op allerlei gebieden. We laten de hond uit, we halen de andere kinderen van school, we koken een maaltijd of vouwen de was. We kunnen u brengen en halen bij afspraken of u bijstaan als u een moeilijk gesprek heeft bij de (kinder)arts. Wellicht komt u niet meer toe aan de administratie of loopt u inmiddels achter met betalingen? Misschien is het prettig om samen met een vrijwilliger de post weer even te ordenen, zodat dat weer een kleine zorg minder wordt. Het ligt er dus maar net aan: waar u belang bij heeft, die vorm van hulp gaan we u bieden.

Samengevat kunnen we stellen dat Stichting Dionne op vier punten hulp biedt:
• Praktische hulp bij licht huishoudelijke taken
• Praktische hulp bij administratie
• Praktische logistieke hulp
• Emotionele ondersteuning