Stichting de Waaier

Contact details logo

Stichting De Waaier
Laat 25
1811 EB Alkmaar
T: 072-5110601

info@de-waaier.nl
www.de-waaier.nl

Stichting De Waaier vindt haar oorsprong in Alkmaar. In 2002 ging een aantal ondernemers het gesprek aan met gemeente Alkmaar omdat zij hun maatschappelijke betrokkenheid directer en concreter wilden vormgeven. In april 2003 leidde dit tot de oprichting van de ‘Stichting voor Bedrijf en Samenleving’. Onder de bezielende leiding van manager Renée Rademacher is een platform opgericht van Maatschappelijk Betrokken Ondernemers. Een jaar later kreeg de stichting haar huidige naam: De Waaier. In 2009 volgde Peter Valbracht Renee Rademacher op als manager.

Het MBO-platform is een ontmoetingsplaats voor en door bedrijven en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een podium van 245 leden. De bedrijven die bij de oprichting waren betrokken zijn: Rabobank Alkmaar e.o., Univé Verzekeringen, Woonwaard, Hogeschool Inholland, WNK Bedrijven en de Schuurman Groep.

Regionale focus
Aanvankelijk werkte De Waaier binnen de grenzen van de gemeente Alkmaar. In 2006 sloot gemeente Heerhugowaard zich aan, in 2008 gevolgd door gemeente Langedijk. Deze drie gemeenten subsidiëren deels het werk van De Waaier. Deze heeft er de afgelopen jaren voor gekozen om haar diensten te verlenen in de regio Groot-Alkmaar. De actieve focus van De Waaier ligt in de HAL-gemeenten. De Waaier reageert echter ook op verzoeken van buiten de grenzen van de HAL-gemeenten. Maatschappelijk Betrokken Ondernemen is met name succesvol wanneer het regionaal wordt georganiseerd. Ondernemers voelen zich betrokken bij de directe omgeving en willen juist binnen die regio een bijdrage leveren.