Noordwest Ziekenhuisgroep

Contact details logo

Noordwest Ziekenhuisgroep
Wilhelminalaan 12
1815 JD, Alkmaar
t: 072-5484444
www.nwz.nl

De Langste Vlecht

Een initiatief van Noordwest Ziekenhuisgroep

Wat zou het mooi zijn als we iedere patiënt met kanker een persoonlijke behandeling kunnen geven, met medicijnen die zijn afgestemd op (de tumor in) zijn/haar lichaam. Waarbij we ervoor kunnen zorgen dat de nadelige gevolgen van de behandeling, zoals misselijkheid, uitval van functies en haarverlies minimaal zijn. Daar zetten wij ons als Noordwest Ziekenhuisgroep voor in. Dit doen we door onderzoek te doen. Onderzoek naar kanker kost echter veel geld. Daarom organiseren wij een campagne om hiervoor geld in te zamelen: ‘De Langste Vlecht’.

De Langste Vlecht

Op zaterdag 14 oktober willen we een nieuw wereldrecord neerzetten. Dit doen we door met 150 personen de langst levende vlecht te maken op het Waagplein in Alkmaar. Iedereen met een minimale haarlengte van 35 cm kan meedoen. Je haar wordt niet afgeknipt. Ons doel is om met deze campagne € 30.000,00 op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Wetenschappelijk onderzoek

Voor het wetenschappelijk onderzoek heeft Noordwest zich aan het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT) verbonden. We doen mee aan de DRUP studie, een nationaal onderzoek naar de effectiviteit van het koppelen van tumor-kenmerken en gerichte anti-kankermedicijnen. Door genetisch materiaal, het DNA, in de kanker nauwkeurig te analyseren kunnen we in de toekomst elke patiënt een behandeling op maat aanbieden.