Het Rekerhuis

Contact details logo

Het Rekerhuis
Rekerdijk 13
1824 DA Alkmaar
T: 06-55802397

info@hetrekerhuis.nl
www.hetrekerhuis.nl

Dit uniek kleinschalig woon-zorgproject voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking is gelegen in Alkmaar, langs de Westfriese Omringdijk, waar de Rekere stroomt aan de hiernaast gelegen Rekerdijk.

Stichting “Het Rekerhuis” is een woon – zorginstelling welke zich onderscheidt door zijn kleinschaligheid. Communicatie met ouder/voogd kan rechtstreeks plaatsvinden, waardoor aanpassingen in behoefte van bewoners snel gerealiseerd kan worden. Deze situatie wordt bereikt door zijn onafhankelijke karakter en maakt dus geen deel uit van een rechtlijnig en groots opererende instelling.

De sfeervolle woon-zorg villa die ontstaat na de verbouwing wordt gerund door een groep van professionals welke 24 uur per dag, 365 dagen per jaar het motto : “onbeperkt denken in mogelijkheden”, hoog in het vaandel heeft.

Het team wordt aangevuld met begeleiders, voor de op locatie aanwezige dagbestedingsruimte, waarbij men moet denken aan het creëren van producten welke vanuit een “eigen” winkel verkocht kunnen worden. Hier zijn uiteraard externe deelnemers ook van harte welkom!