Alkmaar Culinair Plaza vernieuwt en vindt plaats op een nieuwe locatie

De JCI Alkmaar, een club van jonge ondernemers, organiseert jaarlijkse het Alkmaar Culinair Plaza. De opbrengsten die tijdens dit weekend worden gegenereerd, worden uitgekeerd aan goede doelen uit de regio. Sinds het bestaan van dit evenement is dit inmiddels ruim 1.000.000 euro!

Verzoek gemeente

De Gemeente Alkmaar heeft het organiserend comité gevraagd na te denken over de toekomst van haar locatie, gezien de verlengde Kaasmarkt en de overlastbeleving bij inwoners van de binnenstad. De opbouw van de diverse tenten en andere voorzieningen zijn niet te combineren met de Kaasmarkt en toeristenstroom op de vrijdagochtend. Tevens bleken mitigerende geluidsmaatregelen niet afdoende om de overlastbeleving te beperken.

Ruimte voor hoger niveau

Dit was voor de organisatie hét moment om diverse opgedane ideeën en concepten, die op het Waagplein onhaalbaar bleken, nu wel tot uitvoering te brengen op een nieuwe locatie. De organisatie wil het ACP naar een hoger niveau brengen, door de historische gezelligheid van de afgelopen jaren te combineren met meer focus op beleving, ‘high-end food’ in combinatie met de ideale mix van dans en entertainment.

‘At the Park’

Afgelopen periode zijn diverse locaties in en rondom de binnenstad uitvoerig onderzocht op potentie om dit Alkmaarse event te huisvesten. In samenwerking met de gemeente Alkmaar is er getoetst op punten als logistiek, beleving, impact op de omgeving en toegankelijkheid. Eén van de locaties kwam daarbij op alle punten goed naar voren; Cultuurpark De Hout. Deze locatie is, net als het Waagplein, ingericht op het dragen van events. Om deze prachtige locatie te respecteren heeft er een flora en fauna onderzoek plaatsgevonden. De uitgangspunten vanuit dit onderzoek worden gebruikt om de flora en fauna te beschermen. Het open veld met de muziektent, omringt door prachtig groen, wordt het nieuwe decor van de 27ste editie van het Alkmaar Culinair Plaza. Een droomlocatie voor de organisatie van het ACP. In de bosachtige omgeving wordt een prachtige, relaxte en culinaire sfeer gecreëerd op een volledig bevlonderde ondergrond waar de organisatie al haar nieuwe ideeën in kwijt kan. De geboorte van Alkmaar Culinair Plaza ‘At the Park’!

Eerste weekend september

Alkmaar Culinair Plaza vindt dit jaar plaats in het weekend van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september. En zoals elk jaar gaan de opbrengsten naar de goed doelen.